Speeltuin Kindervreugd al 88 jaar speelplezier

Op 30 maart ontwaakt speeltuin Kindervreugd weer uit de winterslaap! Vanaf dan is er weer volop speelplezier in de speeltuin die al 88 jaar bestaat. Stilzitten deed het bestuur van de speeltuin trouwens allerminst tijdens de wintermaanden: het nieuwe klimnet werd geplaatst, er kwam een nieuwe zandbak en de valondergrond werd aangepakt. Kortom, de speeltuin is er klaar voor. Net zoals de vrijwilligers!

Samen

Het bestuur van Kindervreugd kijkt uit naar het nieuwe seizoen. Petra en Paul Botman zijn twee bestuursleden die veel tijd en energie in de speeltuin stoppen. Petra is coördinator van de vrijwilligers en maakt de roosters, werft nieuwe vrijwilligers en zorgt voor de onderlinge verbinding. Paul is voorzitter van het bestuur en is veel bezig met sponsoring. Allebei vinden ze veel voldoening in hun taken, waar ze zo’n twee jaar geleden samen aan begonnen. Petra: “Het is zinvol en leuk om hiermee bezig te zijn. Mensen aan elkaar verbinden is ontzettend mooi. Hier kijken we goed naar wat iemand kan en vooral ook leuk vindt om te doen. Daar past altijd wel een taak bij. Gebruikmaken van wat iemand kan en wil is een solide basis voor vrijwilligerswerk. Als het leuk is, heb je zin om te komen werken. En als je elkaar beter leert kennen, zet je samen de schouders eronder. Erg leuk!”

Sponsoring

Voor Paul zit het plezier in zijn taken meer in de aansturing van het totaal, en in het werven van sponsoren. “Sinds de gemeente geen subsidie meer verstrekt, is Kindervreugd afhankelijk van sponsoren. Het is een van mijn taken om bedrijven en particulieren warm te maken om een bijdrage te leveren aan de speeltuin. Dat is een hele klus, die tot nog toe gelukkig goed uitpakt. Dit jaar is het coöperatiefonds van de Rabobank de hoofdsponsor. Dankzij hun bijdrage kon er veel onderhoud gepleegd worden en kon het klimnet vervangen worden. Daar zijn we heel blij mee. Net als met de vele donateurs, wat vlak die ook niet uit: ook zij leveren structureel een mooie bijdrage aan het voortbestaan van de speeltuin!”

Kinderkoppies

Alles draait uiteindelijk om de vrolijke kinderkoppies. “Wat is er mooier dan dat kinderen hier lekker spelen, in de buitenlucht! Voor ouders ook leuk: kunnen ze even op een bankje van hun kind genieten. In ons kleine winkeltje zijn tosti’s en ijsjes verkrijgbaar. En natuurlijk is er hier goede koffie en goede wifi, twee bonusredenen om eens fijn een dagje naar de speeltuin te komen!”

Kom eens meedraaien!

Bij de speeltuin is altijd behoefte aan vrijwilligers: voor onderhoud, groendienst, horeca en poortdienst, bijvoorbeeld. Petra: “Het is leuk om hier te zijn, alleen dat is al een reden om je aan te melden! Vrijwilligers krijgen begeleiding en soms zelfs ook vergoeding voor hun werk. En het zit solide in elkaar: elke vrijwilliger hier heeft een VOG*, en er is altijd iemand met bevoegdheden voor EHBO en kinderreanimatie. Het is een fijne club om mee te werken. Kom eens een keer meedraaien, dan weet je meteen of het bij je past!”

Hiep hiep hoera!

Wist je dat er in speeltuin Kindervreugd ook kinderfeestjes gehouden worden? Aan een mooi versierde tafel lekker een ijsje eten, snoepjes en drinken voor tussendoor, en met de entree erbij kost dat €5 per kind. Er zijn verschillende arrangementen te boeken. Kijk op de website voor de mogelijkheden!

www.speeltuin-enkhuizen.nl