White Whale Yachtbrokers de juiste match tussen mens en jacht!

Jachtmakelaar Robert Vries heeft al heel wat ervaring in de zeilwereld, als zeiler en als jachtmakelaar. Sinds elf jaar werkt hij in zijn franchiseonderneming White Whale Yachtbrokers. En sinds kort werkt ook zijn vrouw Petra fulltime in de zaak.

Enkhuizen: het centrum van de watersport

White Whale Yachtbrokers is gevestigd in het voormalig pakhuis van Van Gend en Loos. “Het is een prachtige locatie, want Enkhuizen is een belangrijk centrum voor de watersport. Alleen al het unieke naviduct heeft de meeste passages van Nederland. Enkhuizen is ook het centrum van ons werkgebied, dat tussen Den Helder, IJmuiden, Almere en Lelystad ligt. Mooier kan niet!” “Klanten komen van over de hele wereld. Vanaf Schiphol zijn ze met de trein zo in Enkhuizen, en dan ook al bijna hier op kantoor. Wij nemen hen vervolgens mee naar de jachten die te koop aangeboden zijn, voor bezichtiging en proefvaart. Dan is al snel duidelijk of er een klik is of dat de zoektocht nog even verder gaat.”

Internationaal

White Whale Yachtbrokers werkt internationaal: maar liefst 80% van de kopers is afkomstig uit het buitenland. “Onze contacten komen uit Finland, Kroatië, België, Spanje en Duitsland, om maar eens een paar landen te noemen. In Nederland hebben we vijf kantoren die nauw samenwerken. We zijn allemaal franchisenemer van White Whale Yachtbrokers, maar het voelt als een groot team dat slagvaardig te werk gaat. We kennen elkaar goed, we verwijzen naar elkaar en we nemen contacten van elkaar over als het nodig is.”

Matchmakers

Robert en Petra voelen zich vooral matchmakers. “Het leukst aan het werk is het mensenwerk. Mensen worden blij van de transacties, of we nou iemand uit de brand helpen met de verkoop, of iemand helemaal gelukkig maken met de aankoop – die blijdschap als er een goede match bereikt is, daar doen we het voor!”

www.wwy.nl