Workshop libellen

Op zondag 16 augustus van 14:00 tot 15:00 uur wordt een workshop georganiseerd over libellen in Hertenkamp Enkhuizen. De workshop wordt gegeven door natuurfotograaf Rob Webeling. Bij mooi weer kunnen we buiten op zoek gaan naar libellen. 

In de workshop geeft Rob Webeling een uiteenzetting van het leven van libellen, het ontstaan, eifase, larvestadium, uitkruipen, levensduur, paringsritueel, enz. De workshop wordt begeleid met foto’s, larvenhuidjes en preparaten. Ook kun je kennis maken met diverse libellenboeken en veldgidsen. 

Al jarenlang gaat Rob met zijn camera op pad om het juiste beeld te vangen. Door het fotograferen heeft hij vele uren in de natuur doorgebracht en is daardoor heel veel te weten gekomen over het gedrag en de levensloop van deze bijzondere dieren. Elke soort met haar eigen eigenaardigheden en voorkeuren. Duiken in het leven van de libel is een fascinerende reis. Op dit moment hangt er in hertenkamp Enkhuizen een fototentoonstelling; libellen en vlinders van Rob Webeling. De tentoonstelling is vrij te bezichtigen tijdens openingstijden. 

De workshop op zondag 16 augustus, aanvang 14:00 uur, is geschikt voor iedereen met belangstelling voor de natuur en vooral voor libellen. De kosten bedragen € 3,- en is inclusief een consumptie. Gelieve vooraf reserveren: reservering@hertenkampenkhuizen.nl of tel. 0228 - 320 310. Het adres is bezoekerscentrum Hertenkamp Enkhuizen, Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen.