Open Monumentendag zaterdag 12 september

 

Enkhuizen is een stad met een rijke geschiedenis. Binnen de oude vestingwal vindt u maar liefst 366 rijksmonumenten, elk met een uniek en boeiend verhaal. Een (beperkt) aantal van deze bijzondere monumenten opent speciaal voor Open Monumentendag tussen 11.00 en 16.00 uur de deuren voor publiek.

Het comité Enkhuizen kiest in verband met het coronavirus voor een ‘light’ versie van Open Monumentendag 2020. Alleen die monumenten waarin 1,5 meter afstand kan worden gegarandeerd en met een separate in- en uitgang zijn opengesteld. Ook wordt er gewerkt met een maximumaantal bezoekers dat tegelijkertijd in het monument aanwezig kan zijn en wordt de bezoekers gevraagd hun contactgegevens achter te laten.

De monumenten die bezocht kunnen worden zijn de Waag, Zuiderkerk, De Vriesstichting, Weeshuis/stijlkamers, Westerkerk, Oude Gouwsboom en de Doopsgezinde Vermaning. In het kader van het varend erfgoed sluit de bruine vloot dit jaar aan bij Open Monumentendag. Bij de Harlingersteiger kan aan boord worden gekeken bij een aantal klassieke zeilschepen. Ook kan er worden meegevaren met de Schuttevaer. Vanaf donderdag 10 september zijn gratis tickets te verkrijgen bij het informatiepunt VVV Enkhuizen. Er wordt gevaren om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. De tocht duurt circa 1,5 uur. Per afvaart is er plaats voor maximaal 30 personen.

 

De opengestelde monumenten zijn ook terug te vinden in een folder met plattegrond. Deze is vanaf donderdag 10 september af te halen bij het informatiepunt VVV Enkhuizen, Tussen Twee Havens 1. Op zaterdag 12 september is de folder ook bij de deelnemende monumenten verkrijgbaar.

 

Stichting Open Monumentendag Enkhuizen is bijzonder blij met alle vrijwilligers die deze dag mogelijk maken. Samen met hen wensen wij u alvast een heel plezierige dag!

 

Meer informatie: www.openmonumentendag.nl