Het Wapen van Urk blijft, Cafe Bok verleden tijd

Einde tijdperk

Rasechte Enkhuizers zijn en blijven het. Henk Jan(54) en Marja Bok(53) hebben na 34 jaar besloten hun drukke café bestaan achter zich te laten en te gaan genieten van meer vrije tijd met familie, kinderen en de caravan in Wanneperveen, vlakbij Giethoorn. Henk Jan: “Vorig jaar kwamen we er achter hoeveel we in al die jaren, met veel plezier hard werken, gemist hebben. Samen met Marja uren maken en lange dagen draaien achter de bar en in de keuken. Veel dingen moeten laten schieten omdat het werk je verplicht. Feestjes, familie uitjes dat soort dingen. Het was mooi geweest. Op 29 december 2019 hebben we ons vertrek toepasselijk gevierd met alle toen aanwezige gasten en stamgasten. Dat was een mooie afsluiting van een fantastisch tijdperk in ons leven. Zelfs RTV Noord-Holland was aanwezig!”

Nieuw begin

Henk-Jan en zijn vrouw Marja nemen geen definitief afscheid van de horeca. Henk Jan zet zijn loopbaan voort als kok in hun geliefde vakantiestreek rond Giethoorn. Rond de zomer staat dat te gebeuren. Henk-Jan: “Lekker in loondienst met minder uren en meer vrije tijd. Ook fijn voor Marja”. Het mooie café blijft bestaan onder de enthousiaste leiding van de nieuwe huurders Alex en Lizzy Bielsma. Deze twee stralen geestdrift uit en hebben er blijkbaar zin in. Henk Jan: “Het café waar je ook kunt eten; ik noem het geen eetcafé, blijft dus simpelweg bestaan. En wij blijven gewoon boven het café wonen. Goed geïsoleerd, dus nergens last van”. Henk Jan en Marja Bok blijven dus lekker in hun geliefde Enkhuizen wonen.

‘Oude’ bomen moet je niet verplaatsen.Dat geldt zeker voor Henk-Jan en Marja die hier geboren en getogen zijn. Échte Enkhuuzers!