De kracht van de werking van Acupunctuur

“Na tien maanden zenuwpijn en bijna niet meer kunnen lopen of staan, stond acupunctuur nog als laatste op mijn lijstje. Bij de reguliere artsen was ik uitbehandeld. Er was niets te vinden en moest het accepteren en leven op medicatie en pijnstillers. Ik had voor Praktijk Acure gekozen en dacht bij mezelf: 'Kom maar op, ik zie het wel, ik heb niks te verliezen'. Na de eerste behandeling had ik 1 uur geen pijn, na de tweede behandeling had ik een halve dag geen pijn en dat liep na zes behandelingen uit op helemaal geen pijn meer. Voor mij is dit in ieder geval reden genoeg om mijn verhaal te delen en in gesprek te gaan met Els Ligthart en Roy Grevelt, omdat er heel veel klachten behandeld kunnen worden door middel van acupunctuur”.

Susan

Els en Roy zijn zelf allebei van kleins af aan in aanraking gekomen met acupunctuur. En eigenlijk met eenzelfde soort verhaal als van mijzelf hierboven. Met pijnklachten waarmee je 'uitbehandeld' bent. “Op mijn twaalfde werd ik na talloze onderzoeken gediagnosticeerd met een spastische darm en moest ik het doen met de bekende zakjes die je darmen 'ontstoppen'”, vertelt Els. “Mijn tante vertelde over acupuncturist Rosekrans en na een aantal maanden behandeld te zijn met acupunctuur had ik nergens last meer van. Toen bleef ik nadenken over hoe dat nou toch kon. En jaren later heeft dit uiteindelijk geleid tot het opsturen van twee inschrijfformulieren voor de vierjarige opleiding tot acupuncturist die mijn man Roy en ik samen zijn aangegaan”.

Maar wat is acupunctuur nou precies?
“Waar beweging is, kan geen pijn zijn”, leggen Roy en Els uit. En ingewikkelder is het ook niet. “Ieder lichaam heeft energiebanen. Daar loopt stroom doorheen en dat kun je meten, dat is wetenschappelijk bewezen. Klachten worden veroorzaakt omdat deze lijnen/banen onderbroken zijn, waardoor de energiestroom wordt gestagneerd”.

En wat voor klachten kun je met acupunctuur behandelen?
“Naast allerlei soorten pijn zoals chronische pijn, reuma of artrose kun je heel veel meer met acupunctuur behandelen. Denk hierbij aan slapeloosheid, een burn-out, hoge bloeddruk, overspannenheid, menstruatieklachten en ook als je een zwangerschapswens hebt maar het tot nu toe niet gelukt is”, aldus Els en Roy.

Ook zonder naalden
Mocht je zelf bepaalde klachten hebben en benieuwd zijn of acupunctuur voor jou een oplossing kan zijn, meld je dan telefonisch of online aan voor een gratis kennismakingsgesprek. Acupunctuur wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en gaat niet ten koste van het eigen risico. Acupunctuur is ook geschikt voor kinderen en bij naaldangst kan er met QI-laserpennen gewerkt worden, wat even effectief is.

Praktijk Acure is gevestigd aan Het Voert 3F in Grootebroek en is bereikbaar via 0228-511517
De praktijk ligt op 5 minuten lopen van het NS-station Bovenkarspel-Grootebroek.


https://www.praktijkacure.nl/